W o r k s h o p s

Didge & Dots laat de verwondering voor de didgeridoo toe door het instrument te beschilderen via de dotpainting of stiptekening. In het kort wordt aan de hand van voorbeelden laten zien hoe de didgeridoo’s beschilderd worden en wat bepaalde tekens inhouden. Er vooral met grondkleuren gewerkt, maar voor de verfraaïng van de didge maken we ook een uitstapje naar wat meer exotischer kleuren. Het dotpainten is een zeer rustgevende en prettige bezigheid, welke, met de juiste inspiratie, een verbluffend mooi eindresultaat geeft.

Terwijl de verf van de zelf beschilderde didgeridoo droogt, leer je op (droge) didgeridoo’s, recycled pvc, hoe je de didgeridoo moet bespelen. Je staat versteld hoe snel je al goede ritmes op de didgeridoo kan produceren. Je leert in relatief korte tijd de wereld van de didgeridoo kennen van basistoon, ritme, dierengeluiden en meeneuriën op de didgeridoo. Voor je het weet sprankelen de tonen steeds fijner uit de didgeridoo en neem je erna je fraai bedotte didgeridoo instrument mee naar huis. Een oude, nieuwe ervaring rijker !


Een mogelijke vervolg workshop
Een nieuwe afspraak kan aansluitend gemaakt worden om de kennis en het plezier in het dotpainten en didgeridoo verder te voeren. Zo wordt in een vervolg onder andere aandacht besteed aan het gezamenlijk maken van een dotpainting ofwel het beschilderen van houten didgeridoo’s. Op het gebied van het leren spelen leer je de dooradem-techniek (circulaire ademhaling) via een zelf ontdekte, spectaculair inventieve techniek. Zo is de circulaire ademhaling, op basis van de reeds geleerde basiscursus letterlijk kinderspel. Maar o zo spannend. Want van daaruit kom je in de wereld van het echte didgeridoo-spelen. Van percursief spel tot de mystieke lange tonen, waar je letterlijk in weg kan dromen en je luisteraar wordt van je eigen spel.


Wij hopen snel kennis te maken en de kennis met plezier met jullie te delen.