E v e n   v o o r s t e l l e n

 

   

 

Coen van Hall

Ik ben didgeridoospeler vanaf 1997 en geef les vanaf 1998 en speel al een aantal jaren in de band Arnhemland. Mijn interesse voor de Aboriginal cultuur werd in de jaren 80 gewekt tijdens mijn 2- jarig verblijf in Australië. Ik werd gegrepen door het geluid van de didgeridoo, maar ook de vertellingen en schilderkunst raakten me. Terug in Nederland leefde ik de inspiratiebron van de kleurrijke natuurlegenden van de Aboriginals uit. Met filmprojecties voor muziekbands en dans-film projecten het land afgereisd en muziek-documentaires gemaakt om uiteindelijk weer bij de oude liefde de didgeridoo terecht te komen.

Gaande de jaren heb ik masterclasses gevolgd van de oude leermeesters, zoals oa. Alan Dargin, Mark Atkins, Charly Mc Mahon etc. Het zelf geven van didge-workshops is mijn lust en mijn leven. Daarmee wil ik, samen met mijn partners van Didge & Dots, mensen inspireren, leren en samen grenzen verleggen door een combinatie van creativiteit, muzikaliteit en training.

Daarnaast ben ik betrokken bij het onderzoek en de behandeling van snurk- en apneuklachten in het Canisius Wilhemina Ziekenhuis (Nijmegen) vanaf 2009 en heb daar het lesprogramma verzorgd en de workshops gegeven.

De vele mogelijkheden van de didgeridoo als instrument blijven boeien en met de opgedane ervaring wil ik de wereld van de didgeridoo blijven verruimen voor mijn directe omgeving. Een uitdaging welke ik met u wil delen en beleven.

 

 

Brigitte Eggens

Als kind vond ik het al geweldig om kleuren op papier te zetten, nu schilder ik sinds 2007 ‘abstract’ en heb ik kennis mogen maken met ‘Aboriginal Art’. Dit pakt me, raakt me, en ik word rustig als ik de ‘dots’ op het doek of de Didgeridoo druk.

Naast mijn ‘Dot-painting’ werk ik in het dagelijkse leven als outdoor coach met mensen in de natuur. De natuur inspireert en biedt altijd aanknopingspunten tot persoonlijke groei. Ik heb dan ook een groot respect voor de natuur. Ook voor de Aboriginals geldt dat diepgewortelde respect voor natuur, ouderdom en de droomtijd (Tjukurrpa). Waarschijnlijk is het de langste en oudste bestaande traditie, cultuur en kunst ter wereld.

Voordat ik voor mijzelf ben begonnen als outdoor coach ben ik jaren lang werkzaam geweest in de loopbaan / reďntegratie-branche. Ik kreeg veel energie van de dynamiek die er ontstond als ik met een groep bezig was. Deze energie is ook weer heerlijk om te voelen in een groep die bezig is met zijn of haar eigen blaasinstrument ‘te laten leven’.

Buiten het feit dat ik zelf ook graag op de Didgeridoo speel, is het helemaal geweldig om je eigen energie in je eigen Didge in te brengen door hem te beschilderen. Zo ontstaat een uniek exemplaar met een gevoelswaarde. Ik kijk er dan ook naar uit dit samen met jou te beleven!

 

 

Maurits Alblas

De didgeridoo is voor mij het instrument geworden om mede richting te geven aan ideevorming en reflectie. De vrijheid in het bespelen van de didgeridoo, de ontspanning die ontstaat door goede ademhaling, de ritmes en tonen die gemaakt en gecombineerd worden tot een prachtige klank, maken het mogelijk om los te komen van (on)bewuste patronen.
Authenticiteit, autodidact, aarding en verbinding zijn voorbeelden van begrippen die met de didgeridoo geraakt worden.

Tijdens mijn reis in Australië heb ik ervaren dat de didgeridoo het vermogen heeft om heel dicht bij de natuur te komen. Met het bespelen van de didgeridoo kan door zijn klank iets bijzonders gegeven worden aan de luisteraar.

Maurits heeft accountancy gestudeerd aan de Vrije Universiteit en Master of Public Administration aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. In zijn werk heeft hij veel ervaring opgedaan om in projectvorm doelstellingen voor de organisatie te realiseren.

In voorbereiding zijn workshops voor instellingen en bedrijven waarin de didgeridoo deel uitmaakt van trainingen.

Het is wel mogelijk dat er al door didge en dots wordt ingevoegd aan het begin of einde van een training. In overleg met de trainers wordt besproken hoe de didgeridoo wordt ingezet en welke verbinding er nodig is met de training die gegeven wordt.