OBS 'De Duizendpoot', Stramproy - Het Australië Project

De school had een Australië project en daarbij kwamen didge en dotpainting aan bod. Meerdaags project met opvoering aan het eind van de projectweek.Introduktie met didgeridoo en verhalen, waarbij alle schoolkinderen luisterden naar het verhaal van de Aborigines. Achtergronden, historie, maar ook 2 levendige verhalen over legenden waar dieren de hoofdrol spelen. Australische dieren, die als totem voor een Aboriginal clan symbool stond.

Daarnaast heb ik de didgeridoo geluiden laten horen door verschillende didgerdidoo’s te bespelen. Ook de pvc buis waarop de kinderen zouden gaan leren spelen en beschilderen.De leerlingen kregen onder begeleiding en aan de hand van voorbeelden van Aboriginal tekens de gelegenheid hun eigen didgeridoo’s te beschilderen. Heb die kinderen deze hele periode niet zo rustig, geconcentreerd en stil gezien en gehoord. De eigen fantasie en de gekozen kleuren maakten dat de didgeridoo’s echt van henzelf waren !Terwijl de mooi beschilderde didgeridoo’s aan het drogen waren, kregen ze les op ‘kale’ pvc didgeridoo’s. De leerlingen konden al vlot een toon …en een ritme uit de didgeridoo’s halen. Er werd goed geoefend. De leerlingen gingen namelijk de week er op een optreden doen voor ouders en de andere schoolkinderen !

 

Onder begeleiding van Edward Brantsen op de hang, speelden we voor een volle zaal luisteraars. Kinderen hadden net nog gerepeteerd en speelden prachtige ritmes op hun beschilderde didgeridoo’s !